Blog megírom

Béla nagyon örült, mikor végre elkészült a weboldala. Igaz, nem teljesen ilyennek képzelte el először. De kész van, lehet használni. Most már ő is ott van az interneten, lehet tőle is rendelni.

 

Béla feleségével egy kis üzletet vitt egy vidéki nagyvárosban. Semmi különleges csak a szokásos élelmiszerek, friss zöldségek, kiegészítve kozmetikai és tisztítószerekkel, alapvető papíráruval és némi ruházati cikkel.

Boltjuk a város egyik szélén helyezkedett el, egy forgalmas főúton.  A szomszédságukban volt Ági a virágárus boltja, Laci kifőzdéje és Marcsi biztosítási üzletkötő irodája. Jól ismerték egymást, már évek óta voltak egymás melletti bérlők.

 

Béláék boltját szerették a környékbeliek, akinek útjába esett, szívesen vásárolt náluk. Jöttek vevők a reggeli péksütiért a gyerek szendvicséhez, friss zöldségért az ebédhez, egy -egy otthon felejtett toll pótlásáért iskolába menet a gyerekkel. 

Szerettek idejárni a vevők, mert Béláék mindenkivel beszélgettek is egy kicsit. Mindenkihez volt egy-két kedves szavuk és mindig képben voltak az aktuális történésekkel. Ki házasodik vagy válik éppen. Ki megy egyetemre, kinek sikerült új munkát találnia és ki került ismét munkanélküli segélyre. Mici néni macskája is sokszor itt a boltnál került elő, miután elcsavargott otthonról.

 

Itt mindig történt valami, olyan volt ez a kis bolt mint egy élő újság. Béla és felesége is szerette, szívüket- lelküket beleadták a munkába.  4:30-kor már a boltban voltak és átvették a napi friss árut. Utána a felesége hazaszaladt felkeltette a gyerekeket és elindította őket az iskolába. Napközben egymást váltották a boltban egészen este 9-ig, a zárásig. Szoros és hosszú volt mindkettőjük napja, de megszokták már, szerették is. Csak a pénz nem volt elég szinte soha. Béla sokat gondolkodott, hogyan tarthatnák meg a kisboltot úgy, hogy közben a bevételüket is növelni tudják.

 

Ekkor találta ki a weboldalt. Csinálni kellene a boltnak egy weboldalt. Így elérhetnék azokat is, akik otthonról nem tudnak kimozdulni, de rendelnének.  Lehetnek helybéliek és a környező településről származók is. Mindegyik könnyen elérhető egy félórán belül. Ők napközben a boltban felvennék a rendeléseket a neten, a fiuk, Peti pedig kivinné biciklivel iskola után. Még is csak több bevételt érhetnének el az online felülettel együtt.

Béla már alig várta az első megrendeléseket a neten. Mióta megvolt a weboldal minden hajnalban, miután kipakolták a friss árut, rohant a boltban lévő géphez, bekapcsolta és izgatottan várta a megrendeléssel kapcsolatos emailekat. Napközben többször is ellenőrizte a fiókját. De eltelt egy hét, két hét, egy hónap és nem jött egy árva megrendelés sem. Béla nem értette. Mi a baj? Nem jó az emailcím?

 

Gyorsan átszaladt  Ágihoz a virágoshoz, Lacihoz a kifőzdéshez és Marcsihoz a biztosításközvetítőhöz. Megkérte őket menjenek a weboldalára és adjanak le próbarendelést. Leadták. Az emailcím rendben volt. Akkor mi a gond? Megint átszaladt a szomszéd boltokba és kérdezgette őket mi lehet a gond.

"Te Béla! szóltál valakinek, hogy van weboldalad, ahol rendelni lehet?" kérdezte Laci a kifőzdés.

"Nem " csapott a fejére Béla, visszament a boltba és készített gyorsan kis szóróanyagokat, ki is nyomtatta és minden betérő vendégnek a kezébe nyomott egyet.Másnap reggel izgatottan nyitotta ki az emailfiókját. Semmi. Eltelt újabb két hét és nem érkezett megrendelés.

 

Béla most már mérges volt. Mi a fenének kellett ez a weboldal, ha nem hoz semmi hasznot.

Megkérdezem Ágit, a virágost, neki már régóta van weboldala és jönnek is a megrendelések.

 

"Ágikám",nyitott be a boltba Béla, "van egy perced?"

"Persze" mondta Ági, miközben még megigazított egy elhajolt rózsát .  "Mondd, itt vagyok", lépett ki a raktárból. "Te Ági ,neked megy az online rendelés?"

"Igen, nem panaszkodom, nehezen indult el, de most már rendben vagyok. Mondjuk dolgozom is vele "

"De mit dolgozol vele Ági, mit?"

"Hát teszek fel képeket a boltról vagy a virágokról, írok arról, mi történt a boltban meg ilyesmi és aztán jönnek a megrendelések."

 

"De Ági ezt most nem mondod komolyan. Fotózzam le a krumplit és a párizsit? És erre fognak jönni a megrendelések? Ágikám nekünk nem virág, hanem vegyesboltunk van."

"Tudom, persze, de ez működik. Írj arról, mi történik a boltban."

" Írjak arról, hogy megérkezett a káposzta? Hm?"

"Írj arról, hogy megérkezett a káposzta és Juli néni milyen isteni káposztás cvekedlit készíthet belőle az unokájának.

Írj arról, hogy új macskakaja jött, amit Borcsa kiscicája biztos imádni fog.

Érted? Ez működni fog."

 

Béla visszasétált a boltba és egész nap ezen töprengett. Megőrült az Ági, Borcsa kiscicája, meg káposztás cvekedli és kruplifotó. Ebből lesz megrendelés, na persze. A fene egye meg ezt az egész weboldalt, gondolta még akkor is, amikor lehúzta záráskor a rolót a boltajtón.

 

Másnap nyitás után, amint tehette megnézte az emaileket. Semmi. A fene egye meg, káromkodta el magát hangosan. Hát legyen!

 

Béla nekiült és csak írta a blogbejegyzéseket egymás után. Írt Juli néni káposztás cvekedlijéről, Borcsa kiscicájának szánt cicakajáról, a fránya krupliról, amit még le is fotózott. És hamarosan megtelt az emailfiókja megrendelésekkel.

 

BLOG MEGÍROM 

Figyelem!

Jelenleg blogírást önmagában nem, csak tanulmány, lead magnet, landing page készítés megrendelése esetén, kiegészítésként vállalok!

Egy blog megírása 1 A/4-s oldal terjedelemben

egy jogtiszta fotóval,

elkészítési idő: fizetés után  48 órán belül                          9.000 HUF

Egy szakblog megírása 2 A/4-s oldal terjedelemben

egy jogtiszta fotóval,

elkészítési idő: fizetés után 48 órán belül                         25.000 HUF

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round