• Andrea

Repülés és elektromos autó


Budapest nemzetközi repülőtere Ferihegy, bocsánat, Liszt Ferenc reptér, ezzel gondolom nem mondtam újdonságot. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a reptér élenjár Európában a Co2 kibocsátás csökkentésében. Legyünk erre büszkék.

A reptér az elkövetkező 5 év során, a tervek szerint közel 100 elektromos autót kíván üzembehelyezni.

Az elektromos autók számára kedvező minden olyan helyszín, ahol a járművek viszonylag rövid távokat tesznek meg. A repülőtéren ilyen tevékenység a poggyászok szállítása, a munkatársak reptér területén belüli közlekedése.

Az elektromos autók használata nem jár Co2 kibocsátással, de figyelembe kell venni, hogy ezen autók töltése fosszilis energiaforrásokról történik jellemzően, így ezek járulékosan ugyan, de okoznak Co2 kibocsátást. Ez azonban jóval alatta van a hagyományos diezel vagy benzin üzemű utók kibocsátásának.

Az első elektromos autó üzembehelyezése idén júniusban megtörtént és a tervek szerint évvégéig további 12 elektromos autó váltja fel hagyományos társát. Ez utóbbiakat a földi kiszolgálást ellátó reptéri partnercégek révén kerülnek a reptér vérkeringésébe.

(forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/)


2 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round