• Andrea

Hawaii gyönyörű és környezetbarát is


Hawaii 2045.-re szeretne teljes mértékben átállni a zöld energia felhasználásra. A gyönyörű sziget ezzel nemcsak inport függőségét szüntethetné meg, hanem jelentős mértékben hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez.

Az elképzelés egyenlőre csak törvénybe iktatott kezdeményezés, de megvalósítás esetén példaértékű lehetne az Egyesült Államok többi tagállama számára. Hawaii az első tagállam, mely törvénybe foglalta ezt az elképzelést.

Hawaii jelenleg évente 0.01 százalékkal járul hozzá a világ carbon kibocsátásához. Napjainkban a sziget összes energiatermelésének 21 százaléka származik megújuló energiaforrásból. Ebben felhasználnak nap, szél, biomassza és geotermikus energiát is.

Mindazok mellett, hogy a természeti kincsek megóvása szempontjából nagy jelentőséggel bír a rendelkezés, az sem elhanyagolható, hogy a megújúló energiatermelés olcsóbb megoldás a fosszilis energiafelhasználásnál. Ráadásul a megújúló energiák infrastruktúra árai folyamatos csökkenést mutatnak szemben a hagyományos áramszektor áraihoz képest.

(forrás:http://www.civilbeat.com)


1 view0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round