• Andrea

Vihar előtt köpönyeg?


A www.koponyeg.hu oldal az egyik legkedveltebb és leglátogatottabb magyar időjárási oldal. Miért nem eső után köpönyeg a cím? Egy felmérés szerint a vihar előrejelzések idején többen keresik fel az időjárási oldalakat, így a köpönyeg.hu oldalát is.

A gemiusAudience által elkészített közönségi felmérésben az időjárási weboldalak látogatottságát térképezték fel. Érdekes összefüggést eredményezet a kutatás. Azokon a napokon, amikor valamilyen hirtelen és negatív változás állt be az ország meteorológiai helyzetében, a közönség kiugró mértékben kereste fel az időjárási oldalakat. Az extrém időjárás megnöveli a látogatók látogatási kedvét. A felmérés 2015 májusától indult és olyan oldalak vettek részt benne, melyek napi szinten átlagosan legalább 50 ezer látogatót vonzanak. Ilyen a www.idokep.hu, a www.koponyeg.hu és a www.met.hu oldala. A mérés során figyelembe vették Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr, Pécs, valamint Siófok időjárási adatainak napi átlagos értékeit.

A látogatók közül jóval többen keresték fel ezen oldalak valamelyikét szokatlanul szeles napokon. A július 8-ai országos vihar során például a met.hu-t több mint ötször, az idokep.hu-t több mint négyszer, a koponyeg.hu-t pedig közel háromszor annyi időjárás iránt érdeklődő kereste fel.

A legtöbb látogatót azok a napok vonzották az oldalakra, mikor vihar, illetve jégeső volt várható.(forrás:mediainfo)

A viharos időjárás, az extrém, szélsőséges esőzések egyre gyakoribbak, igy várhatóan, a meteorológiai oldalak látogatottsága is tovább fog növekedni ilyen napokon. Az időjárási változások megrémíthetnek minket. Valójában a háttér okokkal is érdemes lenne foglalkozni mindenkinek, nem csak a szakembereknek. Mindannyian tehetnénk kicsit többet a klímaváltozás ellen napi szinten is.


4 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round