• Andrea

Csúcs ez a klímacsúcs


Nagy beharangozás és minimális eredmény. A tavalyi klímacsúcs akkor kezdett el idegesíteni, amikor jóval előtte megjelent az első reklámozott weboldal, mely gyermekeink jövőjére hivatkozva "felszólítani" szerette volna a Klímavédelmi Csúcson résztvevő országok vezetőit a cselekvésre. Elindult az aláírásgyűjtés, a csatlakozási szándék kinyilatkoztatása.

Nem tehetek róla, de erről mindig az jut eszembe, mikor egy baleset helyszínén mindenki hangosan kiabálja, hogy hívja már VALAKI a mentőt. Körülállják a balesetet elszenvedettet, szörnyülködnek, megállapítják, hogy a helyzet drámai és az a sok vér, biztos nagyon komoly a sérülés. És különben is most már VALAKi tényleg tegyen valamit, mert az a szerencsétlen ott fog elvérezni.

Miben más a Klímaváltozás?

Meddig várunk még a MÁSIKra, aki majd tesz valamit. Meddig várunk még valamire?

Az angol azt mondja run out of milk, run out of poteto. Ilyenkor rohanunk a közértbe, mert gondolkodás nélkül megértjük, felfogjuk elfogyott, nincs. A nincsből pedig nem lehet a gyereknek kakaót készíteni, a családnak pedig vacsorát. Tényleg run out of helyzet kell, hogy észrevegyük fogy az idő a változtatásra? Fogy az oxigén, anélkül pedig nehéz lesz leugrani a sarki közértbe tejért.

A Föld is véges.

Jusson eszedbe a matekóra, amikor körzővel gyönyörű kört rajzoltál. Akkor volt kész,amikor bezártad a kört. Ennyi. Lehatároltál egy területet. Ami bent van, az bent van, ami nem fért bele, az kint van. No ugyanezt képzeld el 3D-ben. Ez a Föld, meghatározott készlettel. Ha valamiből többet fogyasztasz,mint amennyit utánpótolsz,elöbb- utóbb elfogy.

Tényleg run out of helyzet kell, hogy megértsük, amíg másra várunk, elvérzik az áldozat? Képzeld csak el a baleset áldozata felett gyorsan összedobtok a jelenlévőkkel egy keretmegállapodást, hogy a JÖVŐBEN milyen mértékben kellene, lehetne csökkenteni a Balesethez lassan, esetleg túl későn hívott segítségek számát. Statisztikával rögtön meg is támogatnátok ezt a keretmegállapodást, milyen százalékos javulás lenne várható, ha legközelebb gyorsabban hívnátok ki a mentőket.

Hogy ez most hogyan jutott eszembe, jóval a Klímacsúcs után? Olvastam egy cikket erről. itt megnézheted te is.

http://greenfo.hu/hirek/2016/01/25/cop21-nesze-semmi-fogd-meg-jol


1 view0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round