• Andrea

Nincs egy göncöm


Tedd a szívedre a kezed! Hányszor hagyta el ez a mondat a szádat, a szekrény előtt állva, valami rém fontos eseményre készülve. Aztán a „nincs egy göncöm” ellenére valahogy mindig kevés a szekrény, és soha nincs semminek rendes helye.

A ruhák többsége a szeméttelepen végzi. Alig használt vagy többé- kevésbé használt állapotban. Jobb esetben elviszed a legközelebbi használtruha-gyűjtő helyre.

A használt ruhák szeméttelepen történő landolása ellen indította el akcióját a Mark & Spencer is.

A lényeg, hogy szedd össze a már feleslegessé vált ruháidat, márkától függetlenül és vidd be valamelyik Mark & Spencer üzletbe. Keresd meg a kihelyezett gyűjtődobozt és tedd bele. Innen indul a megunt, feleslegessé vált ruhák újabb, kalandos útja.

Az összegyűjtött ruhák gondos kezekbe, az I:CO ruha-újrahasznosító üzemébe kerülnek feldolgozásra. (http://www.ico-spirit.com) A vállalat Németországban, Angliában, USA-ban, Japánban is nyitott már irodát. Partnerei között megtalálható a H&M, a Levis és a Puma is.

A Marks & Spencer használtruhagyűjtő akciója több országban zajlik. Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, a Czech köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon és Hong Kongban. A magyar akció eredményeként, az újrahasznosított ruhákból befolyó összeg a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását, felzárkóztatását és integrációját segíti a Van Helyed Alapítvány együttműködésével.

Szóval, legközelebb, ha otthon kinyitod a ruhásszekrényt, és rád tör a „nincs egy göncöm” érzése, szedd össze a „nincs egy göncöm” jelentős részét és vidd el egy Marks & Spencer boltba.


szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round