• Andrea

Cinkék és méhecskék


kép forrása: http://www.telegraph.co.uk/

Minden évben, ősszel, az első fagyos napok beköszöntével kitesszük a madáretetőt. Magokkal teli és itatóval bővített kis oázis várja az éhes madárkákat. A gondoskodásért cserébe tavaszig gyönyörködhetünk a cinkék, rigók és más madarak seregében. Bevallom, különösen téli napokon szeretem elnézni a siserehadat, amikor már a hó is vendégeskedik a kertekben. A madarak, és általában az állatok viselkedése sok mindenre ad választ, számos dologra nyitja fel a szemünk.

A napokban olvastam, hogy az ALDI is az állatok megfigyelésén alapuló módszerrel próbálja óvni a környezetét.

Az ALDI tudatában van tevékenységének környezetre gyakorolt hatásával, kezdve a gyártástól, beszállítástól egészen az értékesítésig. Gondosan ügyelnek a termékek fenntartható gyártására, amit könnyen érthető, egyértelmű emblémák alkalmazásával kommunikálnak a vevők felé. A termékek beszállításánál figyelnek azok fenntarthatóságára is. Fenntarthatóság szempontjából megválogatják, az előállítás során felhasznált alapanyagokat és a beszállítókkal együtt figyelnek a környezetre.

A vállalat törekszik a lehető legkisebb ökológiai lábnyom elérésére. Korszerű, kis energiaigényű hűtési rendszert alkalmaznak és egyre több megújuló energiát használnak fel a vállalat üzemeltetése során. A hulladékgazdálkodás keretében törekednek a keletkező hulladék minimalizálására, illetve az újrahasznosítás növelésére.

Jelenlegi kampányuk 2016 tavaszán indult és a "Rajongunk a méhecskékért" elnevezést kapta. A projekt keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki karával közösen, egy úgynevezett biomonitoring rendszert alkalmaznak.

Biatorbágyon a cég központjában öt méhcsalád kapott új otthont egy takaros kis méhecskeházacska formájában. A beköltözésért cserébe a méhecskék engedik, hogy megfigyeljék őket és a viselkedésükből a kutatók környezeti következtetéseket vonjanak le, mely segíti az ALDI-t a környezet további javításában. A kifejlesztett biomonitoring rendszer egy hároméves kutatási projektet fog szolgálni és a méhek viselkedésére alapozva szolgáltat információkat a környezet állapotáról, és az észlelt változásokról. A projekt ideje alatt a szakemberek havonta megvizsgálják a méhecskék által összegyűjtött anyagokat, majd az elemzés eredménye alapján adnak tanácsot, mit tehet a vállalat környezete állapotának javításáért.

Várjuk az eredményeket és a vállalati fejlesztéseket.


szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round