• Andrea

Nemzetközi ismertség?


1954-ben járunk. Egy igazgató egy mérnök és még egy személy az üzemi területről kéthetes tanulmányútra indult a Szovjetunióba, ahol megismertek egy terméket. Az ötletet hazahozták és egy magyar íz és ízlésvilágnak megfelelő termék kifejlesztésével megbízták az üzem egyik művezetőjét. Amikor a termék elkészült, egy fiatal pszichológus kitalálta a terméknevet, csomagolást. A név azonban erkölcstelennek számított és a Hírlapkiadó Vállalat reklámcsoportja megtagadta a közzétételt. A termék bevezetése így elmaradt.

A termékgyártás végül 1968- ban elindult Budapesten, de a gyártási körülmények miatt lekerült Szabolcs megyébe, ahol 3 műszakban 25-30 alkalmazott készítette a terméket. Ekkor a termék még csak 3 nap szavatossági idővel rendelkezett, amiből egy nap el is telt a logisztikával. Ennek ellenére állandó kereslet mutatkozott a termék iránt, amit a szállításkor szinte azonnal elkapkodtak a polcokról.

Először csak a környéken és Budapesten értékesítették, majd a növekvő kereslet hatására egyre több, nyugatabb területen került a boltokba. A legnagyobb fejlesztések az 1980-s, 1990-s években történtek. A 2000-s évek elején pedig meghódította Szlovákiát, Romániát, Olaszországot és Spanyolországot.

A csomagolás és a kapcsolódó reklámkampányok is folyamatosan fejlődtek és sikeresen népszerűsítették az egyre több fajtával bővülő termékcsaládot.

Ma már senki nem tartja erkölcstelennek a nevet, a termék elfogadott és elismert eleme a magyar élelmiszeriparnak.

Melyik termékről van szó?

A TÚRÓ RUDI- ról, a PÖTTYÖS- ről.

Ez a sikertörténet egy ötlettel indult és hosszú évek alatt nőtte ki magát a mai népszerűségi szintre. A nemzetközi terjeszkedésre pedig több, mint negyedszázadot kellett várni a gyártás megkezdése után.

Ma, amikor az internet kinyitotta a kapukat és a nagyvilág szó szerint a lábaink előtt hever, már létezik gyorsabb piacbővítési lehetőség. Létezik megoldás, mely minden vállalkozás számára megkönnyíti és meggyorsítja a nemzetközi ismertség elnyerését és a nemzetközi bevételek megszerzését.

Ez az Opening Time módszere. Itt olvashatsz róla.


28 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round