• Andrea

Weboldal vagy blog?


Mindkettő. Ebben a sorrendben. Előbb a weboldal, majd a saját domain alatt futó blog a weboldalon. Ezzel a megoldással elkerülheted a blogok hátrányait és ötvözheted előnyeit.

A blog egyik legnagyobb hátránya, hogy soha nem volt a tied és nem is lesz az. Minden látogatódat tulajdonképpen egy idegen oldalra, a blogmotort üzemeltető cég oldalára irányítod. Minden keresés, forgalom a blogmotor üzemeltető oldalát erősíti. Bármilyen jó szöveget írsz, az mind az üzemeltető oldalát öregbíti és nem a tiédet.

A blogok számtalan előnnyel is rendelkeztek. Gyors, perceken belüli oldalindítás volt lehetséges, mindenféle programozói ismeret nélkül.

Nem volt szükséged domainra sem, hiszen azt a blogoldal szolgáltatója biztosította számodra. Viszonylag sok sablon állt rendelkezésedre. És még biztos találnék néhány előnyös jellemzőt, ha szeretnék.

De a világ változik, az online világ pedig viharos gyorsasággal alakul napról napra. Az egyik jelentős átalakulás, hogy nagyon sokan vannak jelen az online térben, így szinte minden területen egyre több konkurenssel kell számolni.

A több konkurens közül valahogy ki kell tűnni, így felértékelődött a weboldalak tartalma, előtérbe került a tartalommarketing. A tartalommarketing megjelenítés egyik remek módja a blogírás. Tehát blogra szükség van továbbra is csak éppen más helyen. A saját weboldalon.

A saját weboldal a tied. Bármit írsz rá, akár blogbejegyzés formájában, az neked fog forgalmat hozni. A bejegyzéseid neked generálnak forgalmat és általuk a te oldalad lesz keresőbarát. A látogatók hozzád térnek vissza a jó tartalmakért. A te oldaladra néznek fel tanácsokért, jó ötletekért.

A saját weboldal biztosítja a háttér stabilitást, csak akkor fog megszűnni, ha te úgy döntesz, nem folytatod tovább. Nem függ külső szolgáltatótól. Ugyanakkor a weboldaladon elhelyezett blog megfelelő felület a minőségi tartalmak megjelenítésére.

Ha ma indulsz online felfedező útra, akkor érdemes rögtön saját weboldallal kezdened és ott kialakítani egy blog felületet.

Szerencsére ma már a saját weboldal indítása kis költségkeretből is megoldható és remek webszerkesztők állnak rendelkezésre. Itt kipróbálhatod az egyik lehetőséget.


19 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round