• Andrea

WIX GY.I.K.


Aki ismer kicsit, tudja WIX fun vagyok. Ott futnak a weboldalaim és már néhány ügyfelem is bekerült a sodrásba. Weboldalaikat az én vagy az oktatóanyagom segítségével saját maguk készítették el a WIX-nél.

Mióta elkezdtem népszerűsíteni a WIX-t a Facebookon is, befutott néhány kérdés a webszerkesztővel kapcsolatban. Ezekre válaszolok itt egy csokorba szedve.

A Wix ingyenes?

Alapvetően nem, de lehet ingyenes verziót is használni, valamint van számos olyan kiegészítő, mely ingyen elérhető.

Lehet vele mobilbarát weboldalt készíteni?

Igen. Sőt szerkesztés közben rögtön láthatod, az általad elkészített oldal, hogyan néz ki számítógépen, tableten vagy mobilon.

Jobb, mint például a Wordpress?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem jobb, hanem más.

A WordPress nyílt forráskódú, PHP-alapú tartalomkezelő és blog-rendszer, ami a MySQL adatbáziskezelőt használ adattárolásra. „…

„A szoftver jelenleg az „egy blog egy oldalon” installációt támogatja, de létezik egy többfelhasználós változata is, a WordPress MU. Azonban még a WordPress alapváltozata is lehetővé teszi, hogy a felhasználója egyszerre több WordPress blogot is működtessen a szerverén különböző könyvtárakba telepítve, akár egy adatbázis használatával is.” https://hu.wikipedia.org/wiki/WordPress

A WIX-ről jóval kevesebb információ érhető el.

A Wix.com egy felhő alapú weboldal készítő platform, amellyel fogd és vidd technológiával lehet HTML5 alapú weboldalakat létrehozni. Az oldal freemium 3 KB (176 szó) - 2016. december 14., 08:59” https://hu.wikipedia.org/wiki//wix?search=wix&go=Menj&searchToken=aji72py9qkzb2cphal2m8r2cu

Mindenkinek más lehet a megfelelő. Az a fontos, hogy olyan szerkesztőt válassz, amit könnyen tudsz használni, segíti a munkádat. Megfelel a te tudásszintednek.

A WIX egy végtelenül letisztult, könnyen kezelhető, modern felület.

Mi a helyzet a SEO - val? Hogyan működik a WIX esetében?

A WIX a SEO kérdését kiemelten kezeli. A szerkesztő használatával az alapvető SEO beállítások automatikusan történnek. Az oldalak, szövegek optimalizálása további beállításokat igényel, melyek könnyen megoldhatók. Emellett lehetőség van a többi SEO eszköz alkalmazására is. Például linképítés, tartalommarketing stb.

Használhatom a meglévő emailcímem?

Igen. Bármilyen emailcímet használhatsz a WIX oldalak esetében. De azért ne feledkezz el arról, hogy mindig a saját domainnévhez tartozó emailcím a jobb választás.

Szükségem lesz külön tárhelyre?

Nem, a weboldalhoz szükséges tárhelyet a cég biztosítja. A levelezés esetében, ha saját domainnevet használsz, akkora levelezés tárolásához kellhet külön tárhely.

Mennyi idő alatt lehet élő weboldalam?

A weboldal elkészülhet két óra alatt. A tartalmi feltöltés és a járulékos intézendők miatt 1-2 napot mondanék.

Hogyan tudok képeket hozzáadni az oldalamhoz?

Használhatod a cég által biztosított ingyenes vagy fizetős képeket, de feltölthetsz saját fotókat is a gépedről.

Szükségem van-e programozói tudásra?

Nem.

A weboldalt minden programozói tudás nélkül létrehozhatod, fejlesztheted, alakíthatod is.


30 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round