• Andrea

Hogyan lehet felgyorsítani, hogy a Google mielőbb felismerje a honlapomat?


Amikor keresünk valamit az interneten egy-egy témában, akkor jó eséllyel a Google első 10 találatát nézzük át. Ez nagyjából az első, maximum a második találati oldalnak felel meg. Néhány kétségbeesett böngésző még átnézi a harmadik, negyedik oldalt. Esetleg eljut az ötödik oldalig is, de nagyjából ennyi. Tovább, nagy valószínűséggel, nem fog bogarászni.

Csak az olyan elvetemültek, mint én, akiknek a mániája és a munkája is egyben a kutakodás, vetődik el a Google 15. találati oldalára.

Amikor valaki a te termékedre keres rá, akkor hasonlóan jár el. Választ az első két találati oldalról. Vélhetően már itt megtalálja, amit keresett. Ezért (is) szeretne mindenki ide, a találati lista elejére kerülni. Van, aki ennek eléréséhez a hirdetést választja (pl. Adwords) és van, aki más módon kerül erre a két oldalra. Erről az utóbbi esetről szeretnék most írni. A keresőoptimalizálásról, a SEO- ról.

Mielőtt azonban erre sor kerülne, két mondat erejéig időzzünk el a Google egyik apró lehetőségénél. A http://www.google.com/addurl - ra gondolok. Itt egy gmail-es emailfiókkal lehetőség van arra, hogy a weboldalad létezését jelezd a Google-nek. - Ha már a kis buta nem veszi észre magától. -

A Google ugyanis az új webhelyeket hozzáadja az indexéhez, és frissíti a már meglévőket. Bár a Google nem garantálja, hogy a te weboldalad is azonnal hozzáadja az indexhez vagy hogy egyáltalán megjelenik-e ott és mikor, de új weboldalak esetében érdemes megtenni ezt a kis, egyszerű lépést a folyamat gyorsítása érdekében.

No és akkor a SEO. A keresőoptimalizálás segíti, hogy előrébb kerülj a Google keresőkben. A SEO összetett terület, sok mindentől függ. Nem véletlen, hogy külön szakma alakult erre. De ne ijedj meg, nem kell egy új szakmát megtanulnod ahhoz, hogy az oldalad keresőbarát legyen. Egyrészt mert eljöhet az a pont, amikor érdemes erre a területre specializálódott szakemberhez fordulnod. Másrészt számos részét te magad is elvégezheted egy rövid tanulási folyamat után. Ezen a ponton lesz érdekes, hogy a saját magad végzett SEO tevékenységet, mennyire segíti a webszerkesztőd.

A WIX kiemelten kezeli a SEO kérdését. Ha még nem ismered a WIX szerkesztőt, itt kérheted az ingyenes tanulmányt.

Olyan webszerkesztőre lesz szükséged, mely több ponton, helyesbítek, lehetőség szerint minden ponton megkönnyíti az optimalizálás folyamatát. Mert mi is az optimalizálás?

A weboldalad mindenféle (kialakítás, szöveg, kép stb.) tartalmát alkalmassá teszi a jobb kereshetőségre.

Ez a folyamat ott indul, mikor kialakítod a menüpontokat. Amikor elhelyezed az első szöveget, képet az oldaladon vagy, amikor különféle kiegészítő modulokat, applikációkat használsz. Mindegyik esetében szükséged lesz optimalizálásra, lehetőleg valamilyen egyszerű kivitelezési formában.

A WIX ezt biztosítja számodra. Úgy végezheted el ezeket a műveleteket, hogy közben csupán az egeret kell használnod. A háttérben a szerkesztő megcsinál minden szükséges technikai teendőt. Külön-külön lehetőséged van optimalizálni az oldalaidat, a képeidet, a blogbejegyzéseidet, a kiegészítő modulokat(App-ket).

Segíti a linképítést is.

A weboldalad tartalmi részét nem készíti el helyetted, de a szövegek, képek egyéb tartalmak optimális elérését biztosítja. Ez egy jó munkamegosztás. Te felelsz a tartalomért. A WIX pedig azért, hogy ez a lehető legoptimálisabb módon jelenjen meg az a Google keresőben.

Gondold végig, amikor weboldalt indítasz, már az is kihívást jelent, hogy milyen tartalmat állíts össze, nemhogy az optimalizálásra figyelj. Mennyivel egyszerűbb, ha ezt a webszerkesztőd elvégzi neked. Te pedig figyelhetsz a tartalmi összeállításra, az oldal kinézetére.

A SEO esetében érdemes egyszerűsíteni a kapcsolódó tevékenységeket, ott, ahol csak lehet. Így, egy jó webszerkesztővel időt és pénzt spórolhatsz meg hosszútávon, miközben az oldalad is szépen halad előre az optimalizálás nehézkes útján.


21 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round