• Andrea

Hogyan növelheted vállalkozásod helyi ismertségét a weboldallal?


Weboldalra minden cégnek szüksége van. A szolgáltatásod, terméked utáni érdeklődők ma már sokkal inkább a Google-n, mint például a Yellow Pages-en keresztül érkeznek.

Jó éttermet, szállást, hűtőgépet és sok más egyebet is a Google-ben keres szinte mindenki. Éppen ezért a cél nem lehet más, mint, hogy az első helyen szerepeljen a terméked a Google találati listáján. Ezt ugye a kereső optimalizálással érheted el (SEO).

Létezik ennek helyi vonatkozása is. A helyi optimalizálás. Ilyenkor a keresőprogramok azonosítják az oldalad annak földrajzi elhelyezkedésével. A Google, a Bing társítja az oldalad földrajzilag, majd ez alapján eldönti, hol jelenjen meg az a találati listán.

Az ilyen, földrajzilag azonosított megjelenés elengedhetetlen ahhoz, hogy az üzleted környékén lévő ügyfelek megismerjenek. Tudjanak a létezésedről.

A keresőmotorok egyre inkább a kereső személyek helyéhez igazítják találataikat. Az ügyfelek kereséseit növekvő számban jellemzik például az ilyenek és ehhez hasonlók: étterem a közelemben, étterem a XIV. kerületben, étterem Miskolcon stb.

Másik területet hozva fel példának:

Építőanyag Kispesten, tégla Zuglóban, betonozás Izsákon stb.

Fizikai boltok, éttermek, szolgáltató helyek számára a helyi népszerűsítés egyik legjobb módja a Google Maps. Ez az egyik legjobb lehetőség, hogy segítsd a helyi ügyfeleket a vállalkozásod megtalálásában. A Google Maps helyi csomagja egy térkép, ahol a három legfontosabb hely megjelenik a Google találatok elején. Ennek eléréséhez nem kell mást tenned, mint felvinni a céged adatait a Google My Business oldalon (https://www.google.com/business/).

Mivel a Google szereti a jó szolgáltatásokat kiemelni, még jobb megoldás, ha a céges adataid mellett megkéred ügyfeleid, írjanak rólad véleményt.

Egy másik lehetőség a helyi ismertség növelésére a könyvtárakban történő megjelenés. Ilyen nemzetközi üzleti könyvtár például a Bing vagy az utazásra specializálódott TrpiAdvisor.

Éttermek esetében Budapesten például ilyen gyűjtőoldal a welovebudapest.hu, az ittjartam.hu, a legjobbettermek.hu oldala.

A Google kedveli és megbecsüli az ilyen könyvtárakat. Az itt megjelenő weboldalak, nagy valószínűséggel előrébb kerülnek a keresési rangsorban.

A WIX Site Booster szolgáltatása ingyenesen hozzáadható a weboldalhoz. Ezzel a weboldalad automatikusan megjelenik a Yahoo, a Google, a Bing, a Yelp és még jó pár könyvtár helyi találati listáján.

A harmadik helyi népszerűsítést segítő lehetőség a weboldal mobil verziója. Mobilon egyre többen keresnek a neten. A jól kialakított és felhasználóbarát mobilról is elérhető weboldal elengedhetetlen. Szerencsére a WIX ehhez külön optimalizálási lehetőséget kínál a szerkesztő felületen.

Használd ezeket a lehetőségeket és népszerűsítsd vállalkozásodat helyi szinten is.


22 views0 comments

szövegírás

egyéb információk

 kapcsolat

szövegírás partnerek

ingreenlogo.png
kszgysz_logo.png
Kexport_logó.png
ASZEK logó.png

 created by Andrea Koza 2016

  • Facebook Black Round