Vihar előtt köpönyeg?

October 27, 2015

 

A www.koponyeg.hu oldal az egyik legkedveltebb és leglátogatottabb magyar időjárási oldal. Miért nem eső után köpönyeg a cím? Egy felmérés szerint a vihar előrejelzések idején többen keresik fel az időjárási oldalakat, így a köpönyeg.hu oldalát is.

A gemiusAudience által elkészített közönségi felmérésben az időjárási weboldalak látogatottságát térképezték fel. Érdekes összefüggést eredményezet a kutatás. Azokon a napokon, amikor valamilyen hirtelen és negatív változás állt be az ország meteorológiai helyzetében, a közönség kiugró mértékben kereste fel az időjárási oldalakat. Az extrém időjárás megnöveli a látogatók látogatási kedvét.

A felmérés 2015 májusától indult és olyan oldalak vettek részt benne, melyek napi szinten  átlagosan legalább 50 ezer látogatót vonzanak. Ilyen a www.idokep.hu, a www.koponyeg.hu és a www.met.hu oldala. A mérés során figyelembe vették Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr, Pécs, valamint  Siófok időjárási adatainak napi átlagos értékeit.

A látogatók közül  jóval többen keresték fel ezen oldalak valamelyikét szokatlanul szeles napokon. A július 8-ai országos vihar során például a met.hu-t több mint ötször, az idokep.hu-t több mint négyszer, a koponyeg.hu-t pedig közel háromszor annyi időjárás iránt érdeklődő kereste fel. 

A legtöbb látogatót azok a napok vonzották az oldalakra, mikor vihar, illetve jégeső volt várható.(forrás:mediainfo)

 

A viharos időjárás, az extrém, szélsőséges esőzések egyre gyakoribbak, igy várhatóan, a meteorológiai oldalak látogatottsága is tovább fog növekedni ilyen napokon. Az időjárási változások megrémíthetnek minket. Valójában a háttér okokkal is érdemes lenne foglalkozni mindenkinek, nem csak a szakembereknek. Mindannyian tehetnénk kicsit többet a klímaváltozás ellen napi szinten is. 

 

Please reload

Please reload

September 2, 2019

Please reload